Baby

Peuter

Kleuter

Speel!tuin

 

muzieketiers blok

Muzieketiers

Welkom bij Spelenderwijs!

Muziek is leuk en muziek maakt slim. Aan het samen leren bespelen van een muziekinstrument beleven kinderen plezier en ze worden er wijzer van: Spelenderwijs.

Met sponsormiddelen maakt muziekvereniging Volharding het project “Spelenderwijs” mogelijk. Doel van het project is om zoveel mogelijk kinderen in een Schoolorkest te laten spelen.

Leerlingen vanaf groep 5 en hoger krijgen een schooljaar lang tegen een sterk gereduceerd tarief muziekles in groepjes van ongeveer drie leerlingen, een half uur per week (buiten schooltijd). De instrumenten waaruit gekozen kan worden, betreft de instrumenten die in een harmonieorkest bespeeld worden (hout en koper blaas instrumenten, slagwerk, e.d.).
Hiervoor betalen zij slechts €8,00 per maand voor de contributie.  Daarnaast betalen zij een bijdrage van €10,00 per maand als tegemoetkoming in de leskosten.

In overleg met de dirigent van het schoolorkest mogen deze kinderen vaak al na de herfstvakantie mee gaan spelen in het Schoolorkest van hun eigen school, samen met de andere kinderen die aan het project deelnemen. Dit zijn nieuwe leerlingen en leerlingen die al langer muziekles volgen. Het Schoolorkest repeteert met een dirigent onder schooltijd. Het Schoolorkest wordt ingezet bij allerlei activiteiten en vieringen op school en in de buurt.

Met dit project geeft muziekvereniging Volharding ieder kind de kans om zijn muzikale talent te ontwikkelen!

Agenda Spelenderwijs

Geen activiteiten gevonden

muziekmaten blok

De Muziek Maten

JONG Volharding

Harmonie

Klein orkest

Percussiegroep

logo persiswing