Baby

Peuter

Kleuter

Speel!tuin

muzieketiers blok

Muzieketiers

logo spelenderwijs
Spelenderwijs

Over Volharding

 

De koninklijk erkende muziekvereniging Volharding Steenbergen is daadwerkelijk een vereniging waar muziek in zit!

Muziek maken is een hele leuke hobby die je je hele leven kunt uitoefenen. Bij Volharding Steenbergen kun je er al heel vroeg mee beginnen.

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er Peutermuziek. De kinderen zingen samen met pappa, mamma, opa of oma liedjes, dansen, bespelen een instrumentje en maken veel plezier.

In de groepen 1 en 2 van de basisscholen in de kern Steenbergen verzorgen docenten van  Volharding met enige regelmaat muziekles in de kleuterklassen.

In de groepen 3 en 4 is er twee maanden lang gratis blokfluitles in de klas. De lessen beginnen in september en duren tot Sinterklaas.

In groep 5 kunnen kinderen zich aansluiten bij Spelenderwijs. Deze kinderen spelen onder schooltijd mee in het schoolorkest van hun school en krijgen alleen, of groepsgewijs, buiten schooltijd les van onze leerkrachten. Alle basisscholen uit Steenbergen werken hier aan mee.

Voor groep 6 en 7 hebben we al een heus orkest: "de Muzieketiers"

Als deze jeugd naar groep 8 gaat, of al brugklasser zijn, stromen zij door naar "de Muziekmaten".

De middelbare schooljeugd kan terecht in "Jong Volharding" en speelt daar tot de leeftijd van 23 jaar.

De volwassen muzikant kan kiezen voor: Harmonieorkest, Klein Orkest of Big Band

Sagwerkers van alle leeftijden kunnen kiezen voor de percussiegroep.

Bovendien verzorgen leerkrachten van Volharding zowel  theorielessen als praktijklessen op alle instrumenten die in een harmonieorkest voorkomen. Volharding organiseert jaarlijks voor de hele regio zowel theorie- als praktijkexamens t/m c-niveau.

De muziekvereniging Volharding is er voor iedereen: van jong tot oud, van beginnend muzikant tot gevorderde, er is altijd een plek te vinden binnen een van de vele orkesten of opleidingen.

Het jaarlijks terugkerend 'jaarconcert' is uitgegroeid tot een fenomeen binnen de gemeente Steenbergen en ver daarbuiten.

 

muziekmaten blok

De Muziek Maten

JONG Volharding

Harmonie

Klein orkest

Percussiegroep

logo persiswing