Baby

Peuter

Kleuter

Speel!tuin
 
logo spelenderwijs
Spelenderwijs

 

Dit is pas een jeugd orkest! Leerlingen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die samen muziek maken in een echt orkest: De Muzieketiers!

In september 2006 is muziekvereniging Volharding Steenbergen gestart met dit orkest, voor leerlingen die een jaar eerder zijn gestart met een instrumentale opleiding (eventueel aansluitend op de blokfluitopleiding).

Iedere donderdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur repeteert deze enthousiaste groep leerlingen in 't Cromwiel onder leiding van Ilja van Treijen.

De samenstelling van het orkest wisselt jaarlijks, doordat aan de ene kant leerlingen na 2 jaar doorstromen naar het volgende jeugdorkest De Muziek Maten, en aan de andere kant nieuwe leerlingen instromen.
Het niveau van de te spelen muziek wordt hier zoveel mogelijk op afgestemd, zodat het voor iedereen speelbaar is maar ook uitdagend genoeg blijft. Daarbij wordt altijd gezocht naar muziek die bij de jeugd goed in de smaak valt.
Zo staat dit jaar de populaire hit Cheerleader op het repertoire. Maar ook wat oudere muziek doet het goed, de nummers Greased Lightning en Summer Nights zijn favoriet, zowel bij de orkestleden als bij het publiek.

Voor ieder wat wils dus!

muziekmaten blok

De Muziek Maten

JONG Volharding

Harmonie

Klein orkest

Percussiegroep

logo persiswing