Baby

Peuter

Kleuter

Speel!tuin

muzieketiers blok

Muzieketiers

logo spelenderwijs
Spelenderwijs

 

JONG-Volharding is letterlijk jong!
De leeftijd van de leden van het orkest ligt tussen de 12 en maximaal 23 jaar. 'JONG' staat voor 'Jeugd Orkest Nieuw Geluid' en is voor leden die minimaal een stappen-2 muziekdiploma hebben behaald.

Iedere vrijdagavond van 19.30 tot 21.15 uur wordt er fanatiek gerepeteerd in een zaal van ’t Cromwiel onder leiding van dirigent Walter Siol. Tijdens de repetities komen bekende muziekstukken uit bijvoorbeeld musicals of films aan bod, maar ook voor een medley van Rob de Nijs of een meer klassiek stuk draait het jeugdorkest de hand niet om. 
Om deze muzikaliteit ten gehore te brengen zijn er regelmatig optredens binnen en buiten Steenbergen. Zo wordt er al een heel aantal jaren op rij opgetreden in de Efteling. Een bijzondere plek om mensen te laten genieten van muziek. Daarnaast levert het natuurlijk voor de muzikanten een leuke dag op.
Ieder jaar is er ook sprake van een jeugdkamp, waarbij alle jeugd van de diverse orkesten een weekend samen op pad gaat en eens iets anders doet dan muziek maken.

Voor dit orkest zijn twee commissies opgericht om alles goed te laten verlopen. De muziekcommissie bestaat uit een aantal leden uit het orkest zelf. Deze commissie bepaalt de muziek die gerepeteerd gaat worden, maar bepaalt ook de muziek die tijdens een optreden gespeeld wordt. Daarnaast is er een jeugdcommissie, waarbij een aantal ouders van leden en oud-leden beslissen over bijvoorbeeld welke optredens waar en wanneer gedaan worden.

muziekmaten blok

De Muziek Maten

 

Harmonie

Klein orkest

Percussiegroep

logo persiswing