Baby

Peuter

Kleuter

Speel!tuin

muzieketiers blok

Muzieketiers

logo spelenderwijs
Spelenderwijs

 

Van de ruim 300 leden die Muziekvereniging Volharding telt, spelen er zo’n 60 in het harmonieorkest. Muziekamateurs die in het orkest een hoop lol beleven, maar ook proberen een muzikale prestatie van niveau neer te zetten. 

Het hoge peil wordt meerdere keren per jaar gedemonstreerd in concerten in en om Steenbergen. Eén keer in het juniconcert en één keer in december, wanneer alle 7 orkesten en enkele blokfluitgroepen van Volharding uitpakken met een spetterend jaarconcert. Ook ver buiten Steenbergen wordt opgetreden. Eens in de twee jaar verblijft het gehele orkest en weekeinde in bijvoorbeeld Luxemburg of België om op te treden voor buitenlands publiek.

Het is de droom van onze dirigent, Walter Siol, om uit te groeien naar een orkest van 80. Om dat aantal te bereiken zullen verschillende instrumentgroepen flink moeten groeien. Met name is er behoefte aan meer klarinettisten. Voor het repertoire van het orkest wordt gekozen voor een zo groot mogelijke variatie. Zowel lichte, moderne nummers als klassieke nummers worden gespeeld.

Het harmonieorkest repeteert iedere dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur en is toegankelijk voor personen van 16 jaar en ouder, die via een HAFABRA muziekopleiding minimaal hun A-diploma hebben behaald, of een gelijkwaardig niveau beheersen..

muziekmaten blok

De Muziek Maten

JONG Volharding

 

Klein orkest

Percussiegroep

logo persiswing