• Dienstvakwapen Marinierskapel
  Dienstvakwapen Marinierskapel
 • Majoor der marinierskapel Arjan Tien
  Majoor der marinierskapel Arjan Tien
 • Marinierskapel
  Marinierskapel
 • Marinierskapel der Koninklijke Marine
  Marinierskapel der Koninklijke Marine
 • Marinierskapel detail brass
  Marinierskapel detail brass
 • Marinierskapel detail hoorns
  Marinierskapel detail hoorns
 • Marinierskapel detail saxofoons
  Marinierskapel detail saxofoons
 • Marinierskapel in concert
  Marinierskapel in concert
 • Marinierskapel Korpsconcert
  Marinierskapel Korpsconcert
Marinierskapel der Koninklijke Marine geeft spetterend concert ter ere van jubilerende Koninklijke muziekvereniging Volharding Steenbergen.

Koninklijke muziekvereniging Volharding Steenbergen nodigt je uit om samen het 175 jarig jubileum van de vereniging te vieren met een spetterend concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Zo'n prachtig jubileum moet natuurlijk gevierd worden! Muziekvereniging Volharding organiseert het hele jaar door evenementen om ook het 175ste jaar van de vereniging een onvergetelijk jaar van te maken. Er zijn maar weinig muziekverenigingen die al zo lang mogen bestaan en fijn samen muziek mogen maken. Op 22 en 23 juni jongstleden organiseerde de vereniging een concert van maar liefst 24(!) uur lang, waarmee de festiviteiten geopend werden. “Volharding” is enorm trots dat de Marinierskapel der Koninklijke Marine in het kader van haar 175 jarig jubileum in Steenbergen een concert geeft. De kers op de taart in dit jubileum jaar en dat wilt u beslist niet missen. Het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine is gekoppeld aan het thema ‘Vrijheid'. Dit thema zal in het najaar een hot item zijn gezien de herdenkingsfestiviteiten rond de 75 jarige bevrijding van Steenbergen plaats vinden van september tot en met november.

De oprichting van Volharding is heeft ongeveer gelijktijdig plaatsgevonden met de ontwikkeling van de saxofoon door Adolphe Sax. Het doel was om een instrument te ontwikkelen met de souplesse van strijkinstrumenten, het volume van koperinstrumenten en de klank van de houtblazers. Het instrument is blijven ontwikkelen en zo uitgegroeid tot een onmisbaar element in de muziekwereld en de harmonie Volharding.
Een vergelijkbaar pad is terug te vinden in de geschiedenis van muziekvereniging Volharding. De vereniging is 175 jaar geleden opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een vereniging met veel gezichten. Iedereen kan bij de vereniging terecht en op zijn eigen manier en niveau muziek maken, zichzelf ontplooien en zijn betrokkenheid tonen. Daarom is muziekvereniging Volharding een onmisbaar onderdeel geworden van de Steenbergse samenleving.

De Marinierskapel, onder leiding van majoor der Marinierskapel Arjan Tien, is het muzikale paradepaardje van de Koninklijke Marine en haar geschiedenis gaat terug tot in de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als militair harmonie orkest is de belangrijkste taak om internationaal het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht muzikaal te vertegenwoordigen. Ook reist het orkest door Nederland om de bevolking kennis te laten maken met hun muzikale vaardigheden.
Wilt u meer weten over dit fantastische harmonie orkest? Neem een kijkje op het Youtube kanaal (http://www.youtube.com/c/MarinierskapelderKoninklijkeMarine) en de Facebookpagina (www.facebook.com/marinierskapel) van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Volharding is ook met name trots op het feit dat juist haar aanstormende jeugd dit concert voor een groot deel organiseert! Met jeugdige drive nodigen ze dan ook iedereen in Steenbergen en omgeving uit om zo snel mogelijk een kaartje voor dit unieke concert te bemachtigen: het wordt een feest.
Het concert vindt plaats op zaterdag 12 oktober 2019 in het Cromwiel, Krommeweg 1 4651DV Steenbergen. U wordt vanaf 19.00 uur feestelijk ontvangen met een kopje koffie of thee met een heerlijke versnapering. Het concert start om 20.00 uur. Voor de pauze kunt u genieten van licht klassieke muziek, na de pauze van lichte muziek. Later volgt er meer informatie over het programma en de solist(en). Kaartjes voor dit unieke concert zijn online (https://www.volhardingsteenbergen.nl/kaarten) en bij Primera De Gilles (Kaaistraat 49 4651BM Steenbergen) te koop voor €8,50.
De avond wordt afgesloten met een stijlvolle afterparty. Kortom een onvergetelijke avond met fantastische muziek waar u zeker enorm van zult genieten.